Började med att kolla degarna från i går. Den först såg spännande ut...
Hmm här har det nog blivit något fel eller så är den bara kamerarädd.Kavring skall det här bli.
Med lite god fantasi så ser man att det är en tomte där...
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Och så recepten:
KAVRING
Dag 1
5 dl vatten
5 dl rågmjöl
2 tsk salt
2 tsk kummin
Dag 2
3 dl vatten
50 g jäst
1 msk soja
1 1/2 dl mörk sirap
5 dl vetemjöl
Dag 1:
Blanda rågmjöl, salt, kummin koka upp vattnet och häll det över mjölblandningen. blanda och täck över med duk låt stå över natten.
Dag 2:
Lös jästen i vattnet och tillsätt soja, sirap och blandningen från dag 1.Täck över och jäs i tre timmar.
Blanda i rågmjölet och vetemjölet. jäs i 30 minuter.
Knåda degen och lägg den i formar och jäs 30 minuter.
Ställ formarna i nedre delen av ugnen och lägg en plåt över. grädda i 175 grader i ca 50 minuter. låt dom svalna.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaVilka fina foton!! Vi fick ett julkort från dig idag Johannes, tack! Hoppas du också får en riktigt fin och mysig jul! Hälsar Emmie och Atle.
SvaraRaderaÅh, vad bra att det kom fram. Jag har ju tänkt att jag skulle höra av mig varje gång jag varit i Göteborg men i bland hinner man inte med allt man önskar.
SvaraRaderaGod jul