torsdag 20 januari 2011

Det där med ärlighet

För en tid sen la jag upp en DVD-brännare på Blocket. Mycket skeptisk eftersom mina tidigare erfarenheter av blocket inte varit så bra. Men skam den som ger sig. Det tog inte många dagar innan Jag fick ett mail från en som ville köpa den. Han sa att det inte var några problem att skicka pengarna innan paketet och jag ville ju vara en god säljare så jag kastade mig iväg och skickade paketet som vanlig post. Och sen blev det tyst. Jag Mailade utan att få något svar.

Folk i min omgivning tyckte att jag var korkad och blåögd. Jag tänkte att det säkert fanns någon naturlig orsak. Dagarna gick och sakta växte ett tvivel sig starkare. Inte kunde det väl vara så att jag blivit lurad?

I dag ringde den stackaren. Han hade haft inbrott och fått hela huset länsat på allt. Se det fanns en naturlig förklaring och man skall inte misstro folk.

Fast nästa gång skall jag nog ha betalt först :-)

6 kommentarer:

 1. öhh, om det nu inte är så att han kör den grejen med alla...

  SvaraRadera
 2. varför lägga ner energi på att ringa upp och tala om att man blivit rånad för att slippa betala en dvd spelare.. där affären dessutom skett över internet och post. hade jag vart en bedragare så hade jag knappast hört av mig över huvudtaget, och inte med en så långsökt historia som det. så nä, han var nog ärlig.

  SvaraRadera
 3. Äh, Jag trodde honom innan och tror på honom nu. Det var nästan så att jag sa till honom att han inte behövde betala. Alternativt kunde skicka tillbaka brännaren men jag bet mig i läppen. Sååååå snäll behöver jag inte vara.

  SvaraRadera
 4. hahaha nä inte riktigt så snäll

  SvaraRadera
 5. den yttersta dagen är inte här än men några pengar har jag inte sett röken av.

  SvaraRadera