söndag 18 april 2010

Dax igen

Nu har den gode herren fått ihop en lista igen.

Och som vän av ordning måste jag ju lägga upp en alternativ lista. Observera att jag inte valt ut dom bästa utan bara en alternativ:

Johannes Lancings Topp 5

1. Mark Knopfler
Frontfigur i Dire Straits. Fick sin första gitarr när han var 15. Han spelar högerhänt gitarr fast han är vänsterhänt, han spelar utan plektrum och har utvecklat n egen typ av clawhammer, där han främst använder tummen samt pek- och långfingrat.

2. Bo Diddley
Han skapade det så kallade "Bo Diddley-beatet som använts flitigt av andra artister och har blivit ett distinkt och återkommande element i rock'n'rollen genom decennierna. Diddley var även känd för sina udda gitarrer, framför allt de rektangulära av fabrikatet Gretsch, men han sågs även uppträda med bland annat pälsklädda gitarrer.

3. Bob Weir
Gitarrist i Grateful dead, bandet var det största av San Francisco-banden under slutet av sextiotalet tillsammans med Jefferson Airplane

4. Robbie Robertson
Gitarrist i bandet the Band, numera soloartist. Han började spela vid sex års ålder.

5. Johnny Cash
Jag vet inte så mycket om hans gitarrspelande mer än att han började väldigt ung. Han har en dotter som heter Rosanne Cash, hon har släppt en skiva som heter "the list" lyssna på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar