tisdag 26 oktober 2010

Att skriva ett inlägg

Det här inlägget är tillägnat alla bloggare som INTE har skrivit något inlägg i dag. För visst har vi alla skrivit inlägg i huvudet, som en förberedelse inför det riktiga inlägget. Man vill ju skriva något bra, något tänkvärt, något som andra vill läsa. Vem har inte funderat på blogginlägg i kassa, i kön. på gymmet eller i bilen? Kanske i duschen, på cykeln eller rent av på en stege? Utan att just då ha tillgång till varken tid papper eller dator för att skriva ner tankarna.
Sen, senare framför datorn, när man skall skriva ner det där jättebra inlägget, då är det som bortblåst. Man sitter där, skriver kanske ett par rader och inser att det lät mycket bättre i huvudet än med det skrivna ordet, tanken är snabbare, den är flyktig. ordet, det skrivna är segt och sävligt och kräver omvårdnad och bearbetning.

Raderna suddas ut och man börjar om från början. Vad hade man tänkt skriva om? Från början? Då, när man satt i kassan, stod i kön, på gymmet, satt i bilen eller duschen, cyklade snabbt som vinden eller balanserade på stegen, då var allt så bra och välformulerat.
Istället blir det ett par dåligt bearbetade meningar, något ytligt eller väldigt djupt.


Men vad gör det? Vad gör det om ingen alls läser? det viktiga är ju att du tänker och funderar. Finns till, då du sitter i kassan, i kön, på gymmet, i bilen, i duschen. på cykeln eller stegen.

Själv tappade jag bort mitt inlägg när jag vaknade i morse.

2 kommentarer: