måndag 25 oktober 2010

Starten

Innan jag berättar hur den här "underbara" måndagen artat sig måste jag inleda med en prolog.
I fredags eftermiddag så kom det in en trappa som min fantastiska chef hade lovat skulle vara klar till på tisdag. Dessvärre hade han ju inte räknat med att det skulle dyka upp en helg där emellan då ingen skulle jobba. Snäll som jag är erbjöd jag mig att måla lite på lördag.
Min plan var att måla ett par timmar innan nio på morgonen. Omkring tolv trillade jag in på firman och kände mig inte så där vansinnigt peppad. Ett par timmar senare glider jag där ifrån när jag får ett sms från min chef. Han undrar förstås hur det gått och frågar om jag kan stryka lite på söndagen också. Jadå svarar jag.

Min plan var att måla ett par timmar innan nio på morgonen. Omkring tolvan trillar jag in på firman och kände mig lika sugen på att måla som dagen innan. Där efter tänkte jag och hela min kropp att nu skulle det vara helg.


En aningens för mycket helg kanske eftersom jag vägrat lyssna på väckarklockan i dag. Jag börjar klockan sju men hade jag inte fått ett sms klockan sju minuter över så hade jag förmodligen fortfarande sovit. På fem minuter kastar jag mig upp ur sängen och störtar iväg till jobbet. En alldeles lysande start med andra ord. Hur fortlöpte dagen då? Med tanke på att jag inte riktigt vaknat än så får jag väl säga att det gott bra. Här kommer några guldkorn från idag:

Jag och en kollega får order att bygga upp en byggställning vid en husgavel. Tre våningar. Beskrivningen vi får var väl sådär så när vi nästan var framme så ringde vi till chefen som varit där och frågade. Tillslut hamnade vi framför ett hus som stämde in på hans beskrivning och började bygga ställning. när vi nästan var klara kom men minst sagt förvånad tant och frågade var vi sysslade med. Även om hon kunde hålla med om att det behövdes målas så var det minsann inget hon hade beställt.
Ja, vad gör man?

Det var bara att plocka mer ställningen och ringa till chefen. tillslut föreslog han att vi skulle bygga upp den hos grannen, för det var ju där någonstans den skulle vara. trodde han.

Sen har jag snubblat, klämt mig och dagen har varit allmänt eländig, men annars är det bra!

Vad kommer hända i morgon?

1 kommentar: