tisdag 22 februari 2011

Italienskt lantbröd

Det finns minsann inte mycket som slår nybakat bröd. Att lägga ostskivor på det rykande brödet, skiva färsk tomat, smula flingsalt på för att slutligen tappa mackan på golvet... Nåja, det sista kanske man kan låta bli.

Ingredienser
DEG 1:
1 liter vatten
50g jäst
1 1/2 liter vetemjöl

DEG 2
11-12 dl vetemjöl
1 msk salt
1/2 dl olja
2 äggvitor.

Gör deg ett, låt stå i en timme.

Blanda deg två och slå ihop dom till en deg. låt jäsa i 20 minuter. sätt ugnen på 250 grader.

Dela degen till två limpor, skåra ytan. Låt jäsa 30 minuter.

Grädda i 20 minuter och stäng av ugnen och låt bröden stå kvar i 20 minuter.

Ät.
OBS! tappa inte på golvet.

Gör bruschetta om det blir något över.

1 kommentar:

  1. usch va gott d ser ut! ska ja testa på jobbet när ja nu hittar tibax dit..:-D
    Tack

    SvaraRadera