onsdag 13 juli 2011

Inte helt alldeles lätt...

Den 24 juni skulle jag åka ner och fira midsommar med mina föräldrar. Med en viss misstänksamhet gav jag mig av. Tidigare kollektivresor hade blivit både jobbiga, otrevliga och dyra. Jag vaknade kl fyra och gav min ner till göteborgs centralstation. Där löste jag en biljett efter att jag nograt försäkrat mig att det var rätt. Jag både dubbelkollade och trippelkollade. Tågresan gick bra, utan några som hellst missöden (vad jag minns) Slutstationen var lunds central där jag skulle byta till buss. Trött och hungrig ställer jag mig vid hållplatsen och väntar. Det gjorde även 133 478 andra människor. Inte kunde jag ana att alla dom skulle på samma buss om jag. När jag såg den pulserande blodådran i busschaufförens tinning började jag, som alla andra att tränga mig. Först fick jag upp ena foten på trapsteget och sedan den andra. Jag var på bussen och biljetten som jag redan löst viftade jag framför den högröda chaufförens ansikte. Det hjälpte inte. Jag fick kliva av ivrigt påhejad av den ilskna folkmobben bakom.
Jag är en snäll kille så jag gick in på recesentret för att be om hjälp, jag hade ju trotts allt biljett hela vägen.

Senare insåg jag att dom bakom mig inte var lika snälla och förmodligen slagit ner den stackars busschauffören och kapat bussen för jag var den enda som var inne på resecentret.
Jag frågade dom hur jag skulle lösa det hela. Till svar fick jag att det gick en buss om två och en halv timme. Midsommar och sitta i Lund på stationen. Hur kul är det? Allternativet var att ta en taxi. Så det gjorde jag.
959 kronor senare var jag framme i Simrishamn och kunde fira midsommar. Men nu slutar ju så klart inte problemen där.


Väl tillbaka ringde jag till Skånetrafiken och fick förklara det hela. Med spelad medkäsla så lovade damen att hon skulle skicka en liten blankett som jjag sen skulle fylla i och på så vis få tillbaka mina pengar. Några dagar senare trillade det ner två stycken röda reklamationsblanketter. För att inget skulle bli fel ringde jag till skånetrafiken och frågade hur jag skulle fylla i dom. Till svar fick jag att jag inte alls skulle fylla i dom efterso det var fel. Jag skulle ju ha den vita vilket han lovade att han skulle skicka med en gång.
En vecka senare ringde jag till skånetrafiken och bad om dom vita blanketterna. I dag kom dom och för säkerhets skull så ringde jag till skånetrafiken och frågade hur jag skulle fylla i dom. Nu är dom ifyllda och ivägskickade.

I dag är det den 13 juli. Den 24 juni skulle jag åkt med skånetrafiken men fick ta taxi. I fortsättningen blir det bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar