söndag 12 april 2009

Mistu och Midawas äventyr del2

Del 1

Midawa Smög sakta fram till vattenbrynet med spjutet i ett krampaktigt grepp. En skugga gled förbi nere i djupet. Midawa och Mistu såg skräckslagna på varandra. ett öga, ett svart öga hade stirrat på dom från djupet.

Plötsligt utan förvarning bryts vattenytan i ett skummande inferno och upp kastar sig ett stor odjur små ondskefulla ögon och runt den stora tandlösa munnen sitter långa tentakler. Midawa och Mitsu kastar sig bakåt för att komma undan odjuret med Midawa har fått en tentakel kring fotleden. desperat försöker hon få grepp om något men dras ner mot vattnet av det väldiga odjuret. När Mitsu vänder sig om ser han hur Midawa försvinner ner under vattnet. Utan att tänka sig för springer han ner mot vattnet och kastar sig efter.

Det är svårt att se nere i sjön. odjuret har virvlat upp en massa dy. Mitsu är en skicklig simmare men känner hur paniken stiger i takt med att han tappar orienteringen. han vet inte längre om han simmar uppåt eller neråt. Helt utan förvarning så stirrar han rakt in i monstret öga. På ett ögonblick glömmer han bort var han befinner sig och drar efter andan. Han inser att det bara finns en utväg på det hela. Han vet inte vilket som är upp eller ner och odjuret befinner sig rakt framför honom. Med ett par kraftfulla bentag simmar han fram till monstret och greppar tag kring en av tentaklerna. En fruktansvärd smärta tränger in i handen när han sluter den kring odjurets tentakel. för ett ögonblick blir han som paralyserad och bara följer med besten som försöker skaka sig av det lilla påhängsna krypet. Han har knappt något syre kvar i lungorna och huvudet dunkade som om det skulle sprängas. då känner han hur någon tar tag i hans andra hand. Midawa! Bredvid honom simmar Midawa. hon har bitmärken över hela kroppen men är vid liv och nu simmar hon upp mot ytan med honom.

Efter något som känns som en evighet. når dom tillslut vattenytan och drar efter luft.
Simma! Simma in mot land. Det är Fretri! Midawa Blöder från ett jack i pannan. Dom samlar sina sista krafter och börjar simma in mot land. Återigen mörknar vattnet under dom och Fretri öppnar sin väldiga käft...

2 kommentarer:

  1. Härligt!!!! Nu får man vänta en vecka igen alltså...

    Mange B

    SvaraRadera
  2. äh, det blev inte speciellt bra. tvingade fram det och då blir det inte bra. bokstäverna skall rinna av fingrarna. det här fick jag slå fram.

    SvaraRadera