söndag 19 april 2009

Mistu och Midawas Äventyr del3

Del2

Mistu öppnade ögonen med stor möda. det var mörkt omkring honom. hade han fått sluta sina dagar i Fretris mage? Han var i alla fall vid liv för han kände en oerhörd smärta över hela kroppen. Han samlade sina krafter och försökte vända sig om. Det var lönlöst. Smärtan var förlamande och han stönade till. då hörde han en röst i mörkret.
-Mistu! Ta det försiktigt. Du är hemma i byn nu så du behöver inte oroa dig men du är i ett ganska dåligt skick. du måste spara på krafterna så att du blir frisk.

Rösten tillhörde Tyinst. Det var byns schaman. En mager och grå man. Blind men tycktes ändå se mer än alla andra i byn. Det var till honom man gick men både kroppsliga och själsliga frågor och ha hade alltid ett svar.

Mistu kände hur kroppen dunkade.

-Midawa. Var är hon? Vad hände. Är hon också här?

-Ta det lugnt sa jag. Drick det här så skall jag förklara.

Mistu kände en skål mot sina läppar. Försiktigt smakade han på den kalla vätskan. Det isade till i munnen. När han druckit upp allt. samlade han åter igen sina krafter och sa med svag stämma.

-Var är Midawa? jag minns att hon nådde fram till stranden.

Sakta kände Mitsu hur smärtan rann av honom. han kände hur bädden han låg på löstes upp och sakta lämnade honom att falla som ett höstlöv. långt i fjärran hörde han Tyinst stämma.

-Midawa är inte här.

Midawa ville svara. han ville skrika, resa sig upp. men istället sjönk han snabbare in i sömnens läkande land...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar