söndag 29 mars 2009

SöndagskrönikanGod morgon!

Hur och var skall man skriva kommentarer? Det är inte helt lätt och kan lätt leda till lite frågor.

Det hela började med att jag var inne på Carolinas Blogg och kommenterade ett inlägg angående våfflor. Där var det ju ingen tvekan om var jag skulle lägga kommentaren. Men sen när hon skall svara, Var hamnar kommentaren då? På min blogg så att jag säkert ser inlägget, eller tar hon och kommenterar sitt eget inlägg?

Jag är ju helt för att man svarar där kommentaren ligger, annars så kan det lätt bli fel.

Eftersom mitt inlägg handlade om förrymda toalettstolar så blev det väldigt konstigt när Mange B, en observant läsare var inne och skulle kommentera samma toalettinlägg. Och reagerade på våffeljärnet.

Så, hur gör man? Hade Carro lagt kommentaren på sin egna blogg så hade jag kanske missat den men då hade ju inte konversationen uppfattats som så konstigt.

Jag tog och frågade min kära syster och kolega Hilda i hopp om att få ett vist och klokt svar men det blev bara en bekräftelse på att det inte är så självklart som man kanske skulle tro.

Då är min fråga: hur gör du och hur gör du?

Svara gärna genom att lämna en kommentar här nerdanför!

7 kommentarer:

 1. Hahaha, får vi leka proffskommentatorer nu? *like it* Hördu jaaa-aaa. Ska man hålla sig till någon slags vett och etikett kan man väl tänka sig att det bästa vore att först t.ex kommentera här och sedan att du svarar mig tillbaks? Men å andra sidan så gillar jag ju ordning och reda s.a.s så jag svarar alltid i mitt eget inlägg så hålls det liksom där. Fick en gång t.ex svar mittiallt på ngt jag kommenterat för ett halvår sedan i random blogg och mittiallt dök det upp ett svar i min egen och jag fattade nada :D

  SvaraRadera
 2. Ähm. Ja förresten, det jag skulle komma fram till var alltså att jag inte har någon universallösning åt dig. Tyvärr. ;)

  SvaraRadera
 3. hahaha, Precis. Där har vi ju ett randommittiallt problem ju! Jag skriver här i allafall.

  SvaraRadera
 4. God förmiddag Herr Johannes! Finurligt inlägg och nu fattade jag vad du menade igår ;-)! Detta är ett väldigt bra sätt! Angående kommentarerna, jag personligen svarar på kmmentaren i mitt inlägg om jag får det där, är det en seriös bloggläsare och intresserad av vad osm svaras på en kommentar, då kommer man tillbaka. Vill man vara helt säker så kan man ju både svara i sin egen och samtidigt lämna en kommentar i vederbörandes blogg (om sådan finnes). Vilken kommentar detta blev, nästan en hel blogg!

  Jag kommer tillbaka och ser vad du svarat ;-)

  Mange B

  SvaraRadera
 5. Ja, för klart svarar jag. läsare skall man ta hand om, särskilt dom trogna och extra mycket dom nya. jag skall skicka en länk till carro tror jag så behöver jag inte snurra in med en kommentar hos henne för då tror jag att förvirringen skulle bli total!

  SvaraRadera
 6. Det är svårt detta med vett och etikett på bloggar, hur fräck får man vara? Hur avancerad skall man vara i kommentarerna? Frågorna är många och svaren ännu fler...

  Mange B

  SvaraRadera
 7. det är minsann dax att vi reder ut sånt en gång för alla

  SvaraRadera